Drift is een verfrissend, absurdistisch, cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan je eigen menselijke driften. Welke driften, gedragingen en verlangens hebben we geaccepteerd en welke worden we geacht te onderdrukken?
Door middel van eigenzinnige verhalen, gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien, toont Drift ons (on)vermogen onszelf te zijn te midden van de ander. Drift is de theatertrip die je móét beleven!
De Cultuurvlogger volgt Christian van Eijkelenburg al wat langer en kan deze voorstelling weer van harte aanraden, dat lees je ook zijn recensie van Drift. De speellijst van deze voorstelling vindt je op de website van Christian.
Labyrinthia is de nieuwe, multizintuiglijke collectiepresentatie van het Drents Museum, waarin de geschiedenis van Drenthe op een unieke manier tot leven komt. Bezoekers kunnen in vijftien zalen topstukken uit de collectie ontdekken, waaronder het beroemde Meisje van Yde, de oudste boot ter wereld en schilderijen van Vincent van Gogh. De tentoonstelling biedt een fascinerende reis door de tijd, waarin archeologie, kunst en geschiedenis samenkomen.
Zonder vrouwen zou Amsterdam niet kunnen bestaan. Hun aanwezigheid heeft de stad mogelijk gemaakt én gevormd. Maar in de geschiedenisboeken domineert het mannelijke perspectief. Daarom opent het Amsterdam Museum vanaf zaterdag 14 december 2024 de tentoonstelling Vrouwen van Amsterdam – een ode.
Witte ruis. Een constante geluidsstroom waar baby’s heerlijk op kunnen slapen. Zo ook de baby van Soundos. Hij ontspant zich dan onmiddellijk.
Soundos ervaart zelf hele andere soorten “witte ruis”. En die hebben zeker geen kalmerende werking. Mensen die haar tegenwerken, vinden dat ze te veel ruimte inneemt of te luid is. Toetsenbordridders die online haat verspreiden. Maar Soundos heeft besloten zich te bevrijden van alle ruis. Die vrijheid maakt haar gelukkiger. Zorgt ervoor dat ze nóg meer schijt heeft aan de wereld en nóg zelfverzekerder wordt.