Vanaf 19 november mogen de Theaters weer open, zo ook TapasTheater. Waar normaal eten en theater samen komen is het TapasTheater nu uitsluitend bedoeld voor theater. In 1,5 uur tijd bezoek je aaneensluitend verschillende TapasTheater-voorstellingen. Vanaf 2 december kun je kijken naar Marcel Visscher, Ridder en Sjors, Zoï Duister en Maria. Vanaf 13 december kun je ook kijken naar Nina van Overbruggen. En vanaf 17 december ook naar May Evens.
Marcel Visscher- Cirque du Soló
Cirque du Soló is een muzikaal en bloedstollend circus spektakel waarin een stoet aan kleurrijke personages voorbij trekt, allemaal tot leven gewekt door podiumbeest Marcel Visscher. Mooie muziek, humoristische typeringen, ‘fysique acrobatique’ en dat allemaal in een piste van 8m2.
Marcel speelde als uitvoerend artiest in vele musicalproducties zoals De Gelaarsde Kat en Beauty and the Beast. Hij is tevens werkzaam als docent, bedenker van theaterconcepten en regisseur. Cirque du Soló is geregisseerd door Arthur Roffelsen en Marcel werd gecoacht door Stanley Burleson en Wieneke Remmers. Cirque du Soló is te zien tot en met 20 december
Ridder en Sjors - En hij zag dat het (niet) goed was
Deze goddelijke doch vileine show van Ridder van Kooten & Sjors Arts zit vol geestige teksten over geloof, hoop, de wereld en bovenal vriendschap.
In 'En hij zag dat het (niet) goed was' gaan Ridder van Kooten en Sjors Arts dwars door het wolkendek heen. Van het ontstaan van de aarde tot het ontstaan van hun vriendschap. Wat denkt de schepper van zijn schepping en wat denken zij van elkaar?
De grote vraag is: kunnen we nog wel even door op de manier waarop we nu met elkaar omgaan? Of is het kookpunt bereikt en hoog tijd om de stekker eruit te trekken?
Vol geestige sketches en anekdotes over geloof, hoop en de wereld wacht jullie een goddelijke doch vileine voorstelling. De heren heten je graag welkom in hun hemel op aarde! En hij zag dat het (niet) goed was is te zien tot en met 16 december
MARIA
Maria met ‘Alles onder controle’ is de halve finalist AFK en is op 2 en 9 december te zien in het tapas theater. Ontdekt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival en nu deelt ze à la Hans Dorrestijn, maar dan vrouw & millennial, haar gedachten en observaties bij ons.
Zoï Duister- Klavertjedrie
Zoï Duister zet haar hersenspinsels om in poëzie, muziek en verhalen. Van dagelijkse wissewasjes tot zaken waar zij haar hoofd over breekt. Het resultaat zijn wonderschone nummers, van popmuziek tot spoken word. Eefje de Visser en Wende Snijders gaven haar inspiratie.
Samen met Wolter Weulink op piano steelt ze 20 minuten van jouw tijd. Je krijgt daar ontspanning en waarschijnlijk iets van gevoelens en gedachten voor terug. Zonder de lat te hoog te willen leggen, want van enkel streven naar klavertjesvier wordt niemand immers gelukkig!
Zoï en Wolter leerden elkaar kennen op het conservatorium en presenteren voor de eerste keer samen werk. Ze werden in het maakproces geholpen door Martin Scheppink (muzikant, o.a. toetsen bij Douwe Bob) en Margo Verhoeven (actrice/schrijfster/regisseuse, o.a. bij Mugmetdegoudentand). Klavertjedrie is te zien tot en met 12 december.
Nina van Overbruggen- Afscheid en tijgerprint
Nina van Overbruggen heeft een bijbaantje in een verzorgingstehuis waar de unieke Amsterdamse bewoners haar (muzikale) inspiratie gaven. Als werkloze zangeres in Amsterdam vond Nina een bijbaan in een verzorgingshuis. Daar ontmoette ze unieke Amsterdamse portretten die haar inspiratie gaven voor nieuwe muziek. Nina neemt ons aan de hand van nieuwe, zelfgeschreven popliedjes mee naar 'haar' afdeling op 4 hoog in Amsterdam Oost. Herkenbaar en eerlijk, met humor en een tikkeltje zelfspot. Over levenslessen en de liefde. Over afscheid en tijgerprint. Afscheid & tijgerprint wordt geregisseerd door Kiki Jaski. Afscheid en tijgerprint is van 13 december tot 20 december te zien bij het TapasTheater.
May Evens - Fenix
May Evans zette haar verhalen en gedachtenspinsels om in zelfgeschreven, Nederlandstalige electropop. Haar nummers - vol pure, recht uit het hart-teksten - zijn gebaseerd op brieven die ze nooit verstuurde. Een brief aan haar overleden vader bijvoorbeeld, maar ook een peptalk-brief aan haar jongere zelf. Ze deelt deze nummers in de hoop dat haar publiek er troost en hoop in vindt, net zoals zij deed bij het creëren ervan. Marije van Sonsbeek zong de afgelopen jaren in diverse musicals en bandjes. Als May Evans staat ze in de voorstelling Fenix dichterbij zichzelf dan ooit tevoren. Haar muziek combineert kleinkunst teksten met een popmuziek-sound. Fenix is te zien tot en met 23 december.
Kijk voor meer informatie op https://www.tapastheater.nl/