S10 krijgt Stipendium voor veel belovende artiest

Rapper en zangeres S10 heeft dit jaar het Pop Stipendium voor veelbelovende artiest ontvangen! S10, artiestennaam van de 21-jarige Stien den Hollander, kreeg tijdens de digitale editie van het Groningse festival Eurosonic Noorderslag te horen dat ze door de jury unaniem was uitverkoren.

768x432_S10.5bc45a02b5f19.jpg

Het stipendium van 10.000 euro werd in 2018 in het leven geroepen door het Prins Bernhard Cultuurfonds, als steun voor veelbelovende popartiesten en -bands.

S10 tekende als 17-jarige een contract bij hiphoplabel Noah's Ark en bracht daar de albums Snowsniper (2019) en Vlinder (2020) uit. Voor Snowsniper won ze eind vorig jaar in de categorie alternatief een Edison, de oudste muziekprijs in Nederland.

S10 rapt en zingt over haar persoonlijke leven. De muziek is rauw, echt en pijnlijk. Op haar zestiende maakte S10 het album ‘Antipsychotica’. Ze vertelt in dit album over haar tijd in psychiatrische instellingen, waar S10 een aanzienlijk deel van haar tienerjaren doorbracht. Ze vertelt over haar depressieve gedachtes, psychoses, de stemmen in haar hoofd en haar pogingen tot zelfdoding.

Ik maakte voor het eerste kennis met S10 in 2017. Haar nummer Chimi stond opeens in mijn wachtrij en sindsdien staat Chimi standaard in mijn afspeellijst. Na deze kennismaking met S10 en haar unieke sound ben ik fan geworden, daarom deel ik vandaag mijn 10 favoriete nummers van haar!

  1. Chimi

  2. Gucci veter

  3. Antipsychotica

  4. Laat mij niet gaan

  5. Vlucht ft. Ronnie Flex

  6. Wacht op mij

  7. Gucci Belt

  8. Van Kant

  9. Achter ramen ft. Zwangere Guy

  10. Alleen

Luister hier Live naar S10 tijdens haar open sessie op Into The Great Wide Open!

Vorige
Vorige

Museum Rembrandthuis ontvangt schilderij van leerling Rembrandt, Ferdinand Bol, uit privécollectie.

Volgende
Volgende

Frans Hals Museum inspireert bezoekers met fotowedstrijd tijdens lockdown