Oerol 2024: 'Why Such a Strange Love' – Een Sprookjesachtige Reis door Liefde en Metamorfose

Tijdens Oerol 2024 zag ik Why Such a Strange Love, een betoverende musical van Orkater en De Nieuwkomers, met Jelle en Jessica in de hoofdrollen. Deze voorstelling speelt zich af in een verloren paradijs waar de personages Djek en Djill hun liefde proberen te begrijpen zonder de invloed van de buitenwereld. In een reeks van voortdurende metamorfoses verkennen ze zowel de betoverende als de monsterlijke kanten van elkaar, en worstelen ze met de vraag of echte liefde alleen kan bestaan in hun verbeelding.

Het stuk volgt Djek en Djill terwijl ze zich terugtrekken in een diep woud, weg van de chaos van de grote stad. In deze serene omgeving proberen ze te ontdekken wat ze voor elkaar betekenen, los van hun afkomst, sociale status en maatschappelijke verwachtingen. Door voortdurend te transformeren en elkaar als nieuwe personages te ontmoeten, komen ze dichterbij een antwoord op hun vragen over de aard van hun relatie.

Why Such a Strange Love combineert invloeden van Disney-klassiekers en Frankenstein, en biedt een vervreemdende ervaring met episch georkestreerde soundscapes, originele popmelodieën, expressieve dans en talloze kostuumwisselingen. De voorstelling is zowel visueel als emotioneel rijk, met een uitstekende benutting van kostuums en decor. De verschillende scènes worden met een uitstekend tempo gepresenteerd, waarbij humor, boosheid, jaloezie en andere emoties levendig tot uitdrukking komen in de uiteenlopende karakters.

Mijn ervaring met Why Such a Strange Love was bijzonder prikkelend. De sprookjesachtige locatie midden in het bos droeg bij aan de magische sfeer van de voorstelling. De manier waarop de emoties en thema’s werden verkend, gecombineerd met de creatieve en dynamische presentatie, zorgde voor een unieke en meeslepende ervaring.

Al met al is Why Such a Strange Love een schitterend voorbeeld van hoe theater kan inspireren en ontroeren door het combineren van rijke verhalen, krachtige muziek en visueel spektakel.

Vorige
Vorige

Oerol 2024: 'Voor ze Verdwijnen' – Van Kabouters naar Confronterende Realiteiten

Volgende
Volgende

In de Greep van het Verleden: 'Bergen Verzetten' door Theater RAST en Ferhat Kaplan