7 tips van De Cultuurvlogger voor Oerol

Oerol vindt dit jaar niet plaats op Terschelling, maar Digitaal. En dat betekent niet dat je minder kan beleven. Er is zoveel te doen dat ik het lastig vond om keuzes te maken, dus daarom maak ik het voor jou een stuk makkelijker! Ik selecteerde alvast wat pareltjes uit het programma voor jou!


Maandag 15 juni 2020

16:00

Willem de Bruin

1 op 1 met

Willem de Bruin

(Willy van The Opposites)


Wie wil dat nou niet? 1-op-1 in gesprek met iemand die zou enorm inspireert. Op maandag kan dit met Willem de Bruin, maar elke dag is er een andere maker met wie je kans maakt om via zoom mee in gesprek te gaan, bijvoorbeeld Paulien Cornelisse of de Nederlandse inzending voor het songfestival dit jaar en volgend jaar Jeangu Macrooy? Ik heb hem persoonlijk al een keer gesproken tijdens de opnames van de Ding-a-Dong podcast dus ik kan je vertellen dat ook hij zeer inspirerend kan zijn!

Wil je je aanmelden? Dat kan hier !


Maandag 15 juni 2020

21:00

Mezrab is het storytellerscafé in Amsterdam. (Sowieso een tip om daar eens op bezoek te gaan.. dè plek om nieuwe mensen van over de hele wereld te ontmoeten!) Maar nu kun je een voorproefje krijgen van wat dit geweldige café te bieden heeft. Vier vertellers die zich over de hele wereld bevinden vertellen op maandag (en vrijdag) digitaal vanaf Terschelling live hun verhaal. Dus trek wat moois aan of plof juist in je pyamabroek neer op de bank, zet Zoom aan en luister naar de verhalen van deze vertellers!


Woensdag 17 juni 2020

21:00

oneseconds_influencer_oneseconds_WEB.jpg

Oneseconds & Mezrab

Influencer

Herinner je ze nog? Die interactieve avonturenspellen waarbij je telkens een andere keuze mag maken in het verhaal? Of de Black Mirror film Bandersnatch waarbij je de hoofdpersoon telkens een andere afloop mocht bezorgen? In Influencer speel je dit live op Terschelling.

Bijgestaan door zijn interne monoloog waart een surrealistisch karakter rond op het eiland. Het publiek luistert naar zijn verhaal en stuurt als één groep de wil en het geweten van het karakter via de live stream aan. Op cruciale momenten bepaalt het publiek door te stemmen hoe het verhaal verder zal gaan, en beïnvloedt hiermee de acteur in zijn keuzes. Het begin is bekend, het einde in de handen van de groep.

Influencer is een samenwerking tussen collectief oneseconds en storytellers Sahand Sahebdivani en Anastasis Sarakatsanos (Mezrab).


18, 19 & 20 juni 2020

20:00

NNT_Club+Guy_Roni_+DRONKEN+MENSEN_Martijn+Halie+02.jpg

NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni)

Dronken Mensen

Met een slok op, is de wereld meteen een stuk overzichtelijker. Een aantal aangeschoten types loopt elkaar tegen het lijf en raakt stomtoevallig aan de praat. Op zoek naar liefde, God of misschien zelfs een utopie, zetten de waggelende wereldverbeteraars samen voorzichtige stapjes richting een mooiere wereld.

De bedoeling was om de niet eerder in Nederland gespeelde toneeltekst Dronken Mensen als groot gemonteerde locatievoorstelling op Oerol neer te zetten. Door de omstandigheden brengen Eline Arbo en het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni nu een komische, dronken, dansende, muzikale, over de top en onder tafel-achtige, filmisch-utopisch-theatrale lezing. 

De voorstelling wordt gespeeld in de virtuele ruimte van het NITE hotel waar je een kijkje kan kijken in allerlei verschillende hotelkamers en na afloop is er een Q&A. In de voorstelling wordt Nederlands en Engels gesproken, alle teksten krijgen Engelse ondertiteling. Dit programma is hiermee geschikt voor een internationaal publiek.


Donderdag 18 juni 2020

19:45

Kaapdiegoeiekoop_Silbersee_Gouden_Haas_Nederlands_Kamerkoor_Foto_Bowie_Verschuuren_liggend.jpg

Silbersee en Gouden Haas i.s.m. NKK NXT

Kaapdiegoeiekoop - Koor van de mensheid

Kaapdiegoeiekoop is een voorstelling die juist nú gemaakt had moeten worden. Een oeropera over gewin boven moraal, kapitalistisch denken, de macht van olie en de verdovende werking van snelle consumptie. Niet getreurd, met dit meeslepende fragment weet je alvast wat je te wachten staat.

Silbersee en Gouden Haas vonden samen met NKK NXT toch een vorm om scenes uit de voorstelling naar Oerol te brengen. De stemmen, instrumenten en geluiden zijn allemaal opgenomen op het strand en smelten samen in een waanzinnige videoclip.

In deze scène zingt het koor over de worsteling van de mens met de soms verlammende werkelijkheid van de actualiteit en de hang naar kortstondig geluk en snelle suikers om zichzelf mee te verdoven.


Vrijdag 19 juni 2020

19:55

Nicole_Beutler_Projects_STILL_LIFE_ON_THE_ISLAND_Anja_Beutler_WEB.jpg

Nicole Beutler Projects

STILL LIFE ON THE ISLAND

De poëtische dansfilm STILL LIFE ON THE ISLAND van de beeldende choreograaf Nicole Beutler brengt een ode aan verlangzaming en de kracht van de natuur.

Het is een indrukwekkende ontmoeting tussen techniek en landschap, want deze ringdans door 15 dansers werd met behulp van een drone hoog boven Terschelling gefilmd. In dialoog met de wind en getijden aan het strand van West-Terschelling maakt STILL LIFE ON THE ISLAND ruimte voor schoonheid, troost en een nieuwe, helende balans. Een meditatief ritueel over samenzijn op afstand, met elkaar en de natuurlijke ruimte om ons heen. 

Deze performance is een bewerking van een scène uit Beutlers dansduet 4: STILL LIFE tot een groepsmanifestatie voor de publieke ruimte. Dit nauwkeurige micro-spektakel is geïnspireerd op de Reifentanz (1927) van Bauhaus-choreograaf Oskar Schlemmer en draait om het bijzondere samenspel van licht, ringen, schaduw en de creativiteit van de performer in zijn omgeving.

Concept en choreografie: Nicole Beutler

Regie en video: Claire Bontje

Performers: Marjolein Vogels, Tomislav Feller, Klara Alexova, Daniel Barkan, Inez Almeida, Eva Villanueva
Christian Guerematchi, Rob Polmann, Hillary Blake Firestone, Patrick Schmatzer, Djinti Sullivan, Lucia Fernandez, Djahan Manuela Perez

Productie: Floor Cremers
Artistiek assistent: Justa ter Haar
Repetitor: Marjolein Vogels
Muziek: Gary Shepherd
Producent: Nicole Beutler Projects
Fotograaf: Anja Beutler


Vrijdag 19 juni 2020

22:00

694.jpeg

DJ St. Paul

Livestream slotparty

Met weemoed nemen we vanavond afscheid van Het Imaginaire Eiland. Maar dat afscheid is in goede handen.

Echte Oerol-gangers kennen deze vrolijke DJ die elk feestje op gang krijgt. De voorliefde voor het omlijsten van een festivalprogramma als DJ ontstond op het mythische Groene Strand van Oerol. Mooie liedjes is het enige dat hem interesseert. Of dat nou dikke hits, obscure nuggets, het piepjonge heden of een diepgrijs verleden betreft, is bijzaak.

Op de laatste avond van Het Imaginaire Eiland brengt hij de muziek, de verbinding, het feest en het eiland tot een voorlopig hoogtepunt. Zet je boxen in de ruimte en schud de spieren los: deze avond wil je niet missen.


Al deze voorstellingen, films, zoommeetings en nog veel meer kunnen jullie op de website van Oerol vinden!

Vorige
Vorige

In beeld: Rendez-Vous in Museum Voorlinden

Volgende
Volgende

In gesprek met: Matthijs Janssen