Amsterdam Art Gallery Weekend - Fotoreportage

Amsterdam Arts Gallery weekend is begonnen! De Cultuurvlogger is in opdracht van Amsterdam Art Weekend bij 7 galeries langs geweest. In deze fotoreportage nemen wij jou mee door deze galeries. Amsterdam Art Gallery Weekend duurt tot en met 29 november, echter zijn veel exposities langer te zien!

BorzoGallery presenteert: Vrijheid van vorm door Carel Visser: Carel Visser in de latere jaren. Wandbeelden gemaakt van karton. Het karton met grafiet blinkend zwart gemaakt, geknipt en bewerkt, soms met collage van een illustratie uit een magazine, en gevormd tot een tweedimensionaal plastiek aan de wand.

Kijk voor meer informatie op: https://www.borzo.com/nl/exposities/exposities/825-vrijheid-van-vorm-carel-visser-de-latere-jaren

Galerie Onrust presenteert: We Can’t go Back door Arnulf Rainer, Elisabet Stienstra, Jugo Mitevski, Emma Talbot, Hans Hovy en Benjamin Roth: We Can’t go Back is een groepstentoonstelling samengesteld uit werk waarin schoonheid, spanning samensmelten met kwetsbaarheid en kracht.

Kijk voor meer informatie op: https://www.amsterdamart.com/events/2019/we-cant-go-back

Galerie Andriesse Eyck presenteert: The Guest Mattress door Emmeline de Mooij: Deze expositie bestaat uit matrassen die zijn vermomd als traditionele kunstwerken. Ze zijn bewerkt met allerlei soorten afval en gevonden voorwerpen. Bricolage, een hobby-techniek, is hier op slimme wijze uitgevoerd. De werken kunnen van de wand worden gehaald en dienst doen als gast matras.

Kijk voor meer informatie op: https://www.amsterdamart.com/events/1912/the-guest-mattress-emmeline-de-mooij

Galerie van Gelder presenteert: Darkened Library Dictates Artworks to Hatch door Voebe de Gruyter: De kern van het werk van Voede bestaat uit verhalende tekeningen gebaseerd op semiwetenschappelijke concepten. Met recht kan zij een narratief conceptueel kunstenaar genoemd worden. In haar tentoonstelling ‘Darkened library dictates artworks to hatch’ is te zien dat sturende krachten elkaar beïnvloeden en dat die leiden naar onverwachte verschijnselen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.amsterdamart.com/venues/44/galerie-van-gelder

The Merchant House presenteert: The Indispensable Experience of Art door André de Jong, Pino Pinelli, André Stempfel, Mary Sue en Elsa Tomkowiak: Als reactie op de impact van Covid-19 op de culturele industrie blijft THM een platform aanbieden voor hun artiesten. Deze groepsexpeditie laat highlights zien van 5 artiesten die een voorliefde hebben voor getextureerde materialen en niet lineaire geometrie.

Kijk voor meer informatie op: https://www.amsterdamart.com/events/1967/the-indispensable-experience-of-art

Galerie MultipleMadé presenteert Fantastic Voyage door Duran Lantink en Paul Kooiker: Modeontwerpen Duren Lantink staat bekend om zijn upcycling-methoden, collage technieken en zijn uitgesproken visie op duurzame mode. Duren werkte samen met Paul Kooiker wiens werk meestal pas ontstaat tijdens een post—productieproces.

Kijk voor meer informatie op https://multiplemade.com/

Annet Gelink Gallery presenteert Chapter 1 door David Maljković: David verkend in zijn werk de mogelijkheden van exposeren, waarbij hij vooral aandacht besteed aan hoe vergelijkbare verhalen herschikt kunnen worden en zo een nieuwe betekenis krijgen. In deze tentoonstelling ontleedt hij de functie van een galerij tentoonstelling als een verzameling gedachten die proberen de fysieke ruimte van de galerij vast te stellen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.amsterdamart.com/venues/45/annet-gelink-gallery

Ben jij benieuwd naar de galeries? Kijk dan voor meer informatie op https://www.amsterdamart.com/

Vorige
Vorige

Technopera: ‘ Een nieuw hoofdstuk voor elektronische muziek èn opera!’

Volgende
Volgende

Nieuws: Fibula uit 7de eeuw krijgt plekje in Fries Museum