DEBORAH brengt debuut EP Wakker uit

Wakker, de debuut EP van DEBORAH, is afkomstig uit haar voorstelling En toen werd ik wakker, welke ze voorafgaand aan de EP-release als podcastserie heeft uitgebracht. In elke aflevering van deze vierdelige serie is een track van de EP te horen. Zo is de muziek los te beluisteren, maar ook in combinatie met de voorstelling. 

Deborah is ook onderdeel van het team columnisten dat schrijft voor De Cultuurvlogger en De Makerscolumn.

Op de EP hoor je verhalende teksten die versmelten met dromerige synths en elektronische beats. Soms melancholisch, soms uitgesproken. DEBORAH beschouwt, bewondert en bevraagt het leven door middel van muziek. Zo schreef ze Laten We Praten naar aanleiding van de BLM beweging, vertelt ze in Eiland haar eigen onvermogen om verbinding te vinden in een maatschappij van vervreemding, hoor je in Dorst de zoektocht naar identiteit en is Ontdoe Me een roep naar vrijheid en betekenis.

“Na mijn popopleiding ben ik op zoek gegaan naar manieren om muziek te schrijven vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Zo kwam ik terecht op de Koningstheateracademie waar ik mij verdiepte in cabaret. Hierdoor heb ik een stijl gevonden die tussen pop en kleinkunst door vliegt. Vaak gaat het bij mij om de vraag: hoe kunnen we elkaar en onszelf beter gaan begrijpen?”

https://hetlevenvandeborah.nl

https://hetlevenvandeborah.nl

Ze werd geselecteerd voor Mooie Noten 2019 en Stukafest, heeft zich mogen presenteren op podia als Theater Bellevue, Tolhuistuin en TapasTheater. Ook stond ze in november via semi-livestream in de Kleine Komedie.

De release van haar EP Wakker zal plaatsvinden op vrijdag 19 februari en zal te beluisteren zijn via elke bekende streamingdienst. 

Voor haar EP heeft ze samengewerkt met producer Olaf Kerckhaert, mixing engineer Marco Spaventi en mastering engineer Matt Colton. Matt is een prijswinnende engineer die onder andere albums heeft gemasterd van James Blake, Christine & The Queens en Flume. 

Vorige
Vorige

Internationale en Groninger kunstenaars naast elkaar te zien op Kinderbiënnale

Volgende
Volgende

Voor de Makers