Een vond vol lachen met een onvervuld gevoel

'De Ongeplukte Zusters van Almere County' belooft een avond vol humor, maskerades en speelse verwijzingen naar de literaire wereld van Jane Austen. Met een schare getalenteerde acteurs, waaronder Plien van Bennekom, Ilse Warringa, Rop Verheijen, Wart Kamps en Bart Rijnink, wordt het publiek verwelkomd voor een avond vol schaterlachen en een gezellig samenzijn.

De voorstelling voert ons terug naar een vervlogen tijd, waarin we drie zussen en hun moeder volgen op hun zoektocht naar liefde. Iedere zus belichaamt een verschillend aspect van romantiek, variërend van verstand en sensibiliteit tot verlangen. Echter, de voorstelling schetst vragen omtrent de toepasbaarheid van deze verlangens en hartstochten in de hedendaagse wereld van 2023. Het thema is intrigerend en biedt een rijke voedingsbodem voor verkenning.

Wat de aandacht trekt in 'De Ongeplukte Zusters' is het vernuftige spel met theatervormen. De vierde wand wordt continu doorbroken, maar op momenten weer intact gelaten. Hoewel deze dynamiek zorgt voor komische intermezzo's en een gevoel van betrokkenheid bij het publiek, schijnt het soms de voorstelling te ontwrichten. Er lijkt een gebrek aan consistentie te zijn, waardoor het publiek soms worstelt om volledig op te gaan in het verhaal.

De cast toont onbetwistbaar hun talent en de humor is vlijmscherp. Het hoogtepunt van de avond komt vrijwel aan het slot, wanneer Plien van Bennekom een adembenemend muzikaal optreden verzorgt dat de zaal in eerbiedige stilte hult. Dit moment markeert het ultieme hoogtepunt van de voorstelling, waarin de ware kern van het verhaal even aan de oppervlakte komt.

Over het algemeen biedt 'De Ongeplukte Zusters van Almere County' een gezellige avond vol amusant vermaak. Gelach weerklinkt en men geniet van het komische talent op het toneel. Toch blijft een subtiel gevoel van teleurstelling hangen, doordat de voorstelling de ware essentie niet volledig weet te raken. Ondanks de rijke variëteit aan ingrediënten, lijkt er iets te ontbreken. De vierde wand wordt doorbroken, maar de emotionele connectie met het publiek blijft sporadisch uit. De voorstelling behoudt haar oppervlakkigheid en speelse aard, zonder een diepgaande indruk na te laten.

'De Ongeplukte Zusters van Almere County' belooft zonder twijfel een vermakelijke avond uit, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het publiek met een diepgaande boodschap of diepere inzichten huiswaarts keert. Het blijft een charmante en humoristische voorstelling, zij het één die aan de oppervlakte blijft drijven.

De voorstelling speelt nog door het hele land tot en met 2 maart 2024. Meer informatie en de volledige speellijst vind je op de website van Bos Theaterproducties.

Vorige
Vorige

3 x Cultureel Tilburg: Kunst, Textiel, en Spektakel

Volgende
Volgende

Een Bijzondere Voorstelling: ClubINC door ARK / Connor Schumacher