Een Bijzondere Voorstelling: ClubINC door ARK / Connor Schumacher

Een avond bij ClubINC is geen gewone voorstelling; het is een totale ervaring van dans, performance en inclusiviteit. Gastheer Connor Schumacher en acht dansers nemen je mee op een wervelende reis door een wereld van connectie. De vraag die centraal staat is: "Wat voeg jij toe aan je leven?"

In ClubINC worden kennis en ervaring van iedereen benut om een inclusieve wereld te creëren waarin jij gezien wordt, anderen ziet en iedereen kan deelnemen. Verwacht plezier en kwetsbaarheid in een ontmoeting met een diverse groep mensen - of ben jij degene die anders is? Je wordt uitgenodigd om hen te zien en samen met hen te verkennen hoe we de dansvloer kunnen vullen met begrip en waardering voor onze verschillen. Een sensationele bijeenkomst waarin nieuwe vaardigheden voor het leven worden beoefend in dans: van opera tot techno - laten we gaan!

"Er was jij, er was de ander, er was ons, er is de wereld en iedereen erin." Dit is de kern van ClubINC, waar liefde wordt gezien als een collaboratief kunstwerk.

De voorstelling is gemaakt door getalenteerde artiesten, waaronder Mary-Jane Mijnhijmer, Patrick Nassy, Ali Özdemir, Milton de Oliveira Soares, Victoria Ochoa Urrea, Terence Patra, Wilma O’Sullivan, Mohamed Boujarra, Majon van der Schot en natuurlijk Connor Schumacher zelf. Met dramaturgie door Maaike Schuurmans, lichtontwerp en technologie door Edwin van Steenbergen, en prachtige kostuums ontworpen door Jessica van Halteren, maakt ClubINC indruk met zowel de inhoud als de visuele aspecten.

ClubINC is een co-productie van ARK/Connor Schumacher, Theater Babel Rotterdam en Dansateliers. De voorstelling ontstond uit de motivatie om van elkaar te leren en te verkennen hoe dans als toegepaste kunstvorm een inclusieve ruimte kan creëren waarin iedereen zijn menselijkheid opnieuw kan uitoefenen. Het gaat over anderen, maar ook over jezelf.

Het is moeilijk om ClubINC in een hokje te plaatsen, want het is meer dan alleen dans en performance. Het is een viering van diversiteit, een samensmelting van kunstvormen en een krachtige boodschap van inclusiviteit. Performers met diverse achtergronden en vaardigheden delen het podium en bewijzen dat kunst en passie geen grenzen kennen. Het is inspirerend om te zien hoe ClubINC inclusiviteit niet alleen in woorden omarmt, maar in elke beweging, elk woord en elk gebaar tot uiting brengt.

Maar dat is niet alles. ClubINC eindigt niet zomaar; het barst uit in een grandioze dansparty, waar zowel de dansers als het publiek deelnemen. Het is een viering van energie, een uitbarsting van levensvreugde en een herinnering dat kunst ons samenbrengt. De grenzen tussen performer en toeschouwer vervagen en iedereen deelt in de vreugde van de dans. Het is een moment waarop je beseft dat in de wereld van ClubINC, we allemaal deel uitmaken van dezelfde grote dansfamilie.

ClubINC is een bewijs van de kracht van kunst om barrières te doorbreken en mensen samen te brengen. Het is een ode aan diversiteit en een uitnodiging om te vieren wat ons verbindt in plaats van wat ons verdeelt. Als je op zoek bent naar een bijzondere voorstelling die je hart raakt en je ziel doet dansen, dan is ClubINC een absolute must-see. Het is een viering van het leven, in al zijn prachtige verscheidenheid.

Vorige
Vorige

Een vond vol lachen met een onvervuld gevoel

Volgende
Volgende

ATMEN is een (te) dromerige reis naar een toekomstig paradijs