ATMEN is een (te) dromerige reis naar een toekomstig paradijs

Het podium van het theater wordt een levend ecosysteem in "ATMEN" van Nicole Beutler Projects. In deze visionaire voorstelling worden toeschouwers meegenomen naar het jaar 2200, waar de natuur de wereld heeft heroverd en het theater is veranderd in een pulserend paradijs. Het is een betoverende en technisch verbluffende reis naar een post-apocalyptische toekomst, waar de mensheid en de natuurlijke wereld versmelten tot een symbiotische eenheid.

De enscenering is werkelijk adembenemend. Beeldend kunstenaar Heleen Blanken heeft driedimensionale videobeelden gecreëerd die het theater overwoekeren met veerkrachtige natuur, wat zorgt voor een hypnotiserend schouwspel. Het podium lijkt tot leven te komen, bevolkt door bacteriën, flora, fauna en schimmels. De dansers en zangers, ondersteund door de elektronische muziekcomposities van Gary Shepherd, bewegen harmonieus door deze nieuwe wereld. De choreografie is indrukwekkend, en de zangers voegen een romantische en etherische dimensie toe aan de voorstelling.

Ondanks de overweldigende visuele pracht en technische bekwaamheid, blijft er echter een gevoel van verwarring en leegte. "ATMEN" lijkt te veel te vertrouwen op de verbeeldingskracht van het publiek. De afwezigheid van een duidelijk verhaal of boodschap kan sommige toeschouwers achterlaten met een gevoel van desoriëntatie. Het is alsof je een adembenemend schilderij bekijkt, maar er geen verklarende gids bij hebt.

De voorstelling probeert te spelen met de grenzen van de menselijke verbeelding en de natuur, en het nodigt het publiek uit om na te denken over de toekomst van de planeet en de relatie tussen mens en natuur. Het impactprogramma rondom "ATMEN", met lezingen, gesprekken en ontmoetingen, verdiept deze thema's verder en stimuleert discussie over onze relatie met de planeet en de toekomst van de mensheid.

"ATMEN" is ontegenzeglijk een gedurfde en visueel verbluffende theaterervaring. De artistieke inspanningen zijn lovenswaardig, maar voor sommige toeschouwers kan het gebrek aan een duidelijke narratieve lijn een obstakel vormen. Het is een voorstelling die uitnodigt tot interpretatie en reflectie, maar het kan ook een gevoel van verwarring achterlaten. Het is ongetwijfeld een avontuurlijke reis naar een onbekende toekomst, maar de reis kan te vrijblijvend zijn voor sommigen.

"ATMEN" is het tweede deel van een trilogie, en het is duidelijk dat de uiteindelijke balans en boodschap wellicht in het derde deel te vinden zullen zijn. Tot die tijd blijft "ATMEN" een betoverend en complex kunstwerk dat de toeschouwer uitdaagt om te dromen en na te denken over de toekomst.

De voorstelling speelt nog tot en met mei 2024. Meer informatie over de voorstelling, de speellijst en het volledige impactprogramma kun je vinden op de website van Nicole Beutler Projects.

Vorige
Vorige

Een Bijzondere Voorstelling: ClubINC door ARK / Connor Schumacher

Volgende
Volgende

STRAF: Theatergroep Bontehond raakt de juiste snaar in een briljante vertoning.