‘Eva Speelt’ en dat is maar goed ook!

Kakkende vogels die zorgen voor levenslessen, een kolossale ochtend erectie, een overleden vader, een broer die valt in een liftschaft en crossroads van Britney Spears. Je zou het allemaal niet zo bij elkaar verwachten, maar toch gebeurt het allemaal in de voorstelling, maar ook in het leven van Eva Bos. Het klinkt allemaal vergezocht, maar eigenlijk is het heel simpel; het leven is raar, wij zijn allemaal raar en Eva vertelt en zingt even hoe het momenteel met haar gaat en is gegaan.

EVA BB2_8548 Eva Bos.jpeg

Eva is namelijk 29 en dat betekent dat ze een millenial is. En onze generatie (ja, daar hoor ik ook bij!) is geobsedeerd met het leven zo praktisch mogelijk indelen, zodat we zoveel mogelijk eruit kunnen halen. We plannen onze ontspanning, willen op de fiets podcasts luisteren om op de hoogte te blijven, yoga’en ons suf en zijn maar druk, druk, druk. Maar Eva heeft daar een oplossing voor; ze heeft namelijk als kind de perfecte formule bedacht om het leven in het kwadraat te kunnen leven: ‘Ze gaat met 13 jaar zoenen, op haar 17e ontmaagd worden en met 23 jaar afstuderen. Op haar 24e samenwonen, met 25 trouwen en tussen de 26 en 30 jaar 3 kinderen krijgen.’

Maar wat als het leven zich niet aan jouw planning houdt? Wat als je broer beland in een groot ongeluk en je daardoor je hele pubertijd overslaat? Dan is zo’n formule toch niet haalbaar. Maar dan is het leven ook misschien wel wat saai, toch?

Eva vertelt op een energieke en humoristische manier haar persoonlijke verhaal en raakt daarbij ook zeker wat donkere plekjes uit haar verleden aan. Het verhaal van Eva is zo herkenbaar, omdat het eigenlijk maar weer blijkt dat ieder z’n eigen verhaal heeft en daar anders op reageert. Individueel en daardoor universeel. Er is geen formule om het leven goed te leiden, dus doe nou maar gewoon.

Overigens is mij favoriete stukje wellicht misschien over het ‘high sensitive’ zijn van Eva wanneer ze een perfect huis in Amsterdam vindt; onder de 3 ton, met een tuin op het zuiden en zonder fratsen, maar ‘ze voelt het gewoon niet’. Een avond met Eva Bos is een avond waarin Eva je laat lachen, je daarna meeneemt naar de diepe emoties, maar je daarna er zonder moeite weer uittrekt met prachtige liedjes die makkelijk wegluisteren, maar wel de vinger op het juiste gevoel leggen. '(Maar het lucht zo op!)

Ik kan iedereen aanraden om een avondje achterover te leunen en Eva haar ding te laten doen, want dan heb je sowieso een heerlijke avond! Meer informatie over de show vind je hier!

Instagram

Ben je nou benieuwd naar hoe een voorstelling tot stand komt, of hoe het dagelijks leven van een artiest eruit ziet? Volg dan ook @EvaSpeelt op Instagram. Regelmatig moet ze naar de producer, heeft een afspraak voor een fotoshoot of moet ze andere dingen doen die aan artiest moet doen en wanneer ze deze voor het eerst meemaakt dan vertelt ze in geuren en kleuren hoe ze zich voelt en wat er allemaal gebeurt, een heerlijke toevoeging aan mijn tijdlijn. Dat heeft wel niks met de show te maken, maar ik wilde jullie toch even tippen!

Vorige
Vorige

Geen Museumnacht Amsterdam dit jaar..

Volgende
Volgende

‘Een ejaculatie van taboe doorbrekend, digitaal hiphop—theater’