Geen Museumnacht Amsterdam dit jaar..

In een jaar waarin de Corona-crisis het uitgaansleven en de culturele sector op zijn kop heeft gezet, heeft de organisatie van Museumnacht Amsterdam (Stichting N8) ervoor gekozen om het grootste culturele jongerenevent van Amsterdam, waar in de 2019 ruim 30.000 bezoekers aanwezig waren, een jaartje over te slaan.

De organisatie heeft nagedacht over de mogelijke alternatieven, zoals een kleinere editie of een doorvertaling naar een online editie. ‘Maar Museumnacht Amsterdam staat voor het ontdekken van alle musea uit de stad, het ontmoeten van nieuwe mensen en bovenal het samen kunnen beleven,’ aldus John Sijmonsbergen, de voorzitter van het bestuur van Stichting N8. 

‘Alle energie en moeite die we in de voorbereidingen hebben gestoken voor dit jaar, nemen we mee naar volgend jaar. De 21e editie van Museumnacht Amsterdam vindt plaats op 6 november 2021.’ Projectleider Emma Waslander vult aan: ‘Jonge Amsterdammers moeten zich onder kunnen dompelen in alles wat de Museumnacht te bieden heeft. En we denken dat dit het beste tot zijn recht komt met een evenement zoals wij die de afgelopen jaren hebben opgebouwd.’

In de tussentijd zet Stichting N8 haar overige werkzaamheden door. ‘Naast onze adviesrol op het gebied van jongerenmarketing en -programmering voor de Amsterdamse musea, hebben meerdere partners ons al weten te vinden voor creatieve (anderhalvemeter)oplossingen. In die rol blijven wij uiteraard beschikbaar. En we hopen natuurlijk dat het daar niet bij blijft, want juist nu is het trekken van lokaal en jong publiek enorm belangrijk’, aldus Emma Waslander. 

011119-Museumnacht.jpg
Vorige
Vorige

Werk van 19de-eeuwse vrouwelijke kunstenaars te zien in De Mesdag Collectie .

Volgende
Volgende

‘Eva Speelt’ en dat is maar goed ook!