Hélène van den Dungen van Museum Gouda genomineerd voor de Cultuurmarketeer van het jaar award

0986d50d-9db0-4c80-a5bd-46d106a31731 2.JPG

Goed nieuws uit Gouda! Want Hélène van den Dungen van Museum Gouda is genomineerd om cultuurmarketeer van het jaar te worden met haar project Stip op de Horizon. De Cultuurmarketeer van het jaar awards worden elke twee jaar uitgereikt aan marketeers en jonge marketingtalenten die het afgelopen jaar voor innovatie in hun organisatie hebben gezorgd. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik zelf ook in de running was voor de titel ‘jong talent’, maar helaas viel ik buiten de boot. Dus dan gaan we maar #TeamHélène uithangen. Toch?

Terug naar waar het om draait, maar eerst nog even jullie geheugen opfrissen: dit is Stip op de Horizon:

“Een stip en een streep: daar begint het mee. De rest vul je zelf creatief in. Dat is het idee achter Stip op de horizon dat Museum Gouda tijdens de eerste lockdown (2020) in Nederland lanceerde. Het museum nodigde mensen uit om een kunstwerk te maken, om zo samen een positieve en creatieve ‘stip op de horizon’ te zetten. In twee maanden tijd werken bijna 500 kunstenaars (in de dop) aan het kunstwerk. De ‘stippen’ verbeelden de tijd van de lockdown en kijken vooruit naar een leven na de coronacrisis. Van alle kunstwerken is een groot groepskunstwerk en tentoonstelling gemaakt.”

Dit is wat de organisatie over Hélène schrijft. Het is zo een goed idee en ik ben dan ook enorm trots dat ik de opening van deze tentoonstelling heb mogen presenteren. (De live-insta kun je nog vinden op de Instagram van Stip op de Horizon!)

Meer dan Stip op de Horizon.

Er zijn nog meer redenen waarom ik vind dat Hélène cultuurmarketeer van het jaar moet worden; naast het project van Stip op de Horizon weet Hélène als geen ander hoe ze op innovatieve manieren nieuw publiek naar een museum kan brengen, maar vooral te verbinden met dat museum zodat publiek ook terug komt.

Hélène weet ook dat verandering in jouw bezoekers niet alleen komt door een ‘marketing-trucje’ of een verandering in je communicatie, maar snapt boven alles dat er een verandering moet plaatsvinden in de gehele structuur van een museum, van programmering, zichtbaarheid van de medewerkers en ook het werken met ambassadeurs.

Hélène is een frisse wind in de cultuursector en ik denk dat vele marketeers baat zouden hebben met een gesprekje met haar. Op 15 juni presenteren de genomineerden hun casus aan de vakjury en ik ben dus DIE-HARD #TeamHélène.

Vorige
Vorige

Mijn privilege

Volgende
Volgende

Boom Chicago breidt Comedy Festival line-up uit met Seth Meyers en Arjen Lubach