Alice in Wonderland vertelt door.. iedereen
De mensen die mij volgen op Instagram weten dit zeker, maar Alice in Wonderland is mijn favoriete sprookje dat er wordt verteld. Ik heb posters in mijn huis met quotes uit het verhaal, heb meerdere versies van het boek op de boekenplank liggen en ik heb zelfs een tattoo van de ‘Hatter’ getekend door John Tenniel uit het originele boek op mijn onderarm staan. Je kunt dus wel zeggen dat ik dol ben op dit verhaal. En nu blijkt dat het Internationaal Theater Amsterdam dat ook is, want samen met Het Parool presenteren ze dit verhaal, in de vorm van online video’s wordt het verhaal door verschillende mensen voorgelezen; Halina Reijn, Paul de Leeuw, Thomas Cammaert en onder andere Pierre Bokma dragen een stuk voor. Maar zij zijn niet alleen!
De allereerste aflevering met Halina Reijn vind je hier.
Halina Reijn was op 31 oktober als eerste aan de beurt en Joy Delima leest op 23 december het slot voor. Alle afleveringen hebben Engelse ondertiteling en zijn samengesteld door Johan Reyniers.
Andere acteurs zijn in alfabetische volgorde Achraf Koutet, Aus Greidanus jr., Bart Slegers, Celia Nufaar, Chris Nietvelt, Eelco Smits, Frieda Pittoors, Gaite Jansen, Gijs Scholten van Aschat, Hadewych Minis, Hajo Bruins, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Ilke Paddenburg, Jacob Derwig, Janni Goslinga, Maarten Heijmans, Majd Mardo, Maria Kraakman, Marieke Heebink, Mark Rietman, Ramsey Nasr, Steven Van Watermeulen, Thomas Cammaert en Vanja Rukavina.
Ivo van Hove: ‘Alice in Wonderland is een verhaal dat een reis maakt naar een onontdekte wereld, dat ons meesleept in de lotgevallen van de kleine Alice die brandend van nieuwsgierigheid achter een groot Wit Konijn holt en in een konijnenhol tuimelt. Daar komt ze terecht in een ondergrondse wereld die bevolkt is met de meest wonderlijke wezens waarvan ze anders nooit geweten had. Het is een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze - ondertussen ook letterlijk - donkere dagen. Alice in Wonderland is een uitnodiging om out of the box te denken, om andere denkkaders te exploreren. Het roept de vraag op: hoe te overleven in een wereld die voortdurend verandert, waarin niets meer is wat het was?’