Does it sparkle joy?

Ontwerp zonder titel.png

Ja. Ik ben een verzamelaar. Ik bewaar oude boeken en tijdschriften, en gooi eigenlijk nooit iets weg. Volgens programma’s op televisie vertoon ik trekjes van een hoarder. Nou, bij mij is het zo erg nog niet. Maar ik kan aardig wat bij elkaar verzamelen.

Van boeken, tijdschriften tot – je verwacht het niet – stoelen. Niet zomaar stoelen, maar prachtige, unieke stoelen. Sommigen zitten geweldig, anderen totaal niet. Maar ze zien er allemaal prachtig uit. Ik heb een grote liefde voor prachtige stoelen. Prachtig, toch?

Laatste bezocht ik het Centraal Museum in Utrecht met de Cultuurvlogger, Marco Dreijer, en ja hoor, we stapten een ruimte binnen met prachtige stoelen. Unieke stukken die zijn gemaakt om als object in je woonkamer te plaatsen. Niets, nada comfortabel! Maar o zo prachtig! 

Verzamelen is leuk, totdat je gaat verhuizen. Wat bij mij het geval is. Ik kon wel janken, tieren en vloeken. Zoveel om in te pakken en niets wat ik weg wilde doen. Maar waar moet ik alles laten?! Moet ik niet gaan ontspullen en de methode van Marie Kondo toepassen. “Does this sparkle joy?” Jaaaaa! Alles sparkles joy! Daarom verzamel ik.

Met “Cloudbusting” van Kate Bush op de achtergrond werd ik, in de hectiek van de verhuisdozen, weer bewust van mijn ‘sparkle of joy.

 “Ooh, I just know that something good is gonna happen
I don't know when
But just saying it could even make it happen”

 Alles wat ik heb verzameld, heeft een verhaal. Een verhaal van het verleden. Sommigen verhalen wil ik koesteren, they sparkle joy. Andere verhalen horen in het verleden en zijn niet de inleading van het heden.

Cheryl+_MG_7558+-+Fotografie+Roza+Schous.jpg.jpg.jpg

 Op die manier ben ik door alle verhuisdozen heen gegaan en wat ik over heb gehouden, is wat ik nodig heb om te bouwen aan de toekomst. Zittend op één uit mijn verzameling prachtige stoelen, kijkend naar alles wat mij een goed gevoel geeft, wetende dat alles wat ik doe in het leven, it must sparkle joy

Deze column is geschreven door lifestyle coach en cultureel verbinder Cheryl Denijn en is onderdeel van de serie ‘De Makerscolumn’ die wekelijks hier verschijnt. Meer zien van Cheryl?

Cheryl Denijn

Lifestyle Coach en Cultureel Verbinder.
Ik ben Lifestylecoach en Cultureel Verbinder vanuit mijn bedrijf ForJou. Verbinden met jezelf en met anderen op een creatieve manier is waar ik voor sta. Als Cultureel Verbinder streef ik ernaar dat kunst en cultuur voor eenieder toegankelijk is. Daarnaast heb ik als doel om creatieve mensen en partijen samen te brengen zodat vruchtbare samenwerkingen ontstaan. Ook heb ik een creatieve planner uitgebracht; Your Canvas. Een visueel doelenboek waarbij je iedere maand een visionboard kan maken van jouw doelen voor die maand.”

https://forjou.nl
Vorige
Vorige

Je verdrinkt bijna in woorden tijdens Koliek van Theater Utrecht

Volgende
Volgende

En de genomineerden voor de Dansprijzen 2021 zijn…