Van prei tot papegaai: Beth & Flo breken klassieke muziektradities in unieke voorstelling

© Jaap Reedijk

10 maart 2023, Theater Pepijn, Den Haag - Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. In 2020 kwam het duo, dat erom bekend staat de grenzen van het klassieke concert te verleggen, tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). En momenteel toeren ze nog door Nederland met hun voorstelling ‘Niet wat je denkt’ en daar hadden ze gelijk in. Het was niet wat ik dacht.

Beth & Flo hebben met hun voorstelling een geweldige prestatie geleverd! Ik vond het geweldig hoe ze met behulp van een sloophamer de muren van de klassieke concertwereld afbraken. Hun passie voor muziek en hun verlangen om te ontsnappen aan de beperkingen van de klassieke muziekwereld was duidelijk voelbaar.

Wat deze voorstelling echt bijzonder maakte, was de manier waarop Beth & Flo klassieke muziek toegankelijk maakten voor een breed publiek. Ze combineerden hun virtuoze pianospel met humor en interactie met het publiek, waardoor de voorstelling levendig en vermakelijk werd. Het was echt inspirerend om te zien hoe ze tradities doorbraken en hun eigen stempel op de muziek zetten.

Deze voorstelling was werkelijk onvergetelijk, niet alleen vanwege het muzikale talent van Beth & Flo, maar ook vanwege de hilarische en verrassende momenten die de voorstelling bevatte.

Zo was er bijvoorbeeld een scène over een papegaai met een stijve piemel, wat zorgde voor een luidruchtige lach van het publiek. Ook werd het McDonald's-menu op een prachtige manier gezongen en werden traditionele muzikanten als André Rieu op humoristische wijze vergeleken met een stopcontact.

Daarnaast werd er ook ASMR-piano gespeeld, wat voor een zeer ontspannende sfeer zorgde en Amelie kwam voorbij op een stationspiano, wat een prachtig moment was. En wie kan de beroemde "meisje met de prei" vergeten? Het was geweldig om te zien hoe Beth & Flo de prei in hun voorstelling verwerkten en er een unieke draai aan gaven.

De voorstelling van Beth & Flo was een mix van virtuoos pianospel, humor en verrassende momenten die het publiek keer op keer vermaakten. Het was een ervaring die ik niet snel zal vergeten en ik raad het zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een vermakelijke en unieke muzikale ervaring!

Beth & Flo zijn twee uitzonderlijk getalenteerde muzikanten die op een zeer toegankelijke en vermakelijke manier klassieke muziek tot leven brengen. Van de scène over een papegaai met een stijve piemel tot het zingen van het McDonald's-menu en het spelen van ASMR-piano, de voorstelling was een echte verademing en zat vol met verrassende momenten.

De interactie met het publiek was fantastisch en de humoristische timing was meesterlijk. Het was inspirerend om te zien hoe Beth & Flo tradities doorbraken en hun eigen stempel op de muziek zetten. Ik kan niet wachten om ze opnieuw te zien optreden en raad deze voorstelling zeker aan aan iedereen die van muziek houdt.

‘Niet wat je denkt’ speelt nog tot en met eind mei door heel Nederland en n.a.v. mijn eigen bezoek heb ik besloten dat ik deze voorstelling het onderwerp van De Cultuurclub in juni maak. Ga deze voorstelling dus nog zien en bespreek het met ons mee op 5 juni. Informatie over de show, de speellijst en de cultuurclub vind je in de cultuuragenda.



Vorige
Vorige

Leer over de impact van de Tweede Wereldoorlog in Nederlandse musea

Volgende
Volgende

Geef je altijd een staande ovatie?