Geef je altijd een staande ovatie?

In de zevende aflevering van de podcast "Wat Kijk je Nou?" gaan Marco Dreijer en Matthijs Janssen in op de vraag wanneer je nou eigenlijk een staande ovatie moet geven. Dit is een interessante vraag, want het geven van een staande ovatie is een krachtig gebaar dat vaak wordt gebruikt om waardering of bewondering te tonen voor een optreden of een prestatie.

De presentatoren bespreken verschillende situaties waarin mensen een staande ovatie geven, zoals bij theateroptredens en concerten. Ze zijn het erover eens dat een staande ovatie vooral verdiend is als er sprake is van iets bijzonders, iets wat echt indrukwekkend is. Dit kan bijvoorbeeld een geweldige zangstem zijn emotionele scène in een toneelstuk of een hilarische komische timing.

Maar wanneer geef je dan juist géén staande ovatie? Hierover zijn de meningen verdeeld. Sommige mensen vinden dat een staande ovatie te snel wordt gegeven en daardoor zijn waarde verliest. Anderen vinden dat het geven van een staande ovatie ook afhankelijk is van de context en de cultuur waarin je je bevindt.

Al met al is de zevende aflevering van "Wat Kijk je Nou?" een interessante discussie over een gebaar dat we allemaal kennen, maar waar we misschien niet altijd even bewust bij stil staan. Het is goed om af en toe stil te staan bij de vraag waarom we iets doen en of we dat op de juiste manier doen. En wie weet, misschien ga je na het luisteren van deze aflevering wel anders kijken naar het geven van een staande ovatie.

Vorige
Vorige

Van prei tot papegaai: Beth & Flo breken klassieke muziektradities in unieke voorstelling

Volgende
Volgende

Les Miserables: een meesterwerk van muziek en drama op het podium.