Deze films wil jij zien in augustus!

thumbnail_SN-07814.jpeg

Het is, helaas, alweer over de helft van het jaar en dat betekent dat de dagen korter worden en de nachten langer. En ook het weer zit niet helemaal mee, dus wat kan je doen? Naar de film! En de mensen die me volgen op Instagram (doen!) weten al wat langer dat ik inmiddels een trotse ambassadeur ben van Pathé en daarom zal ik dan ook af en toe wat films tippen die jij niet moet missen.

Allereerst wil ik voor de snelle lezers van dit bericht even tippen dat er sowieso elke eerste woensdag van de maand ‘Pride Night’ bij Pathé waar je de mooiste lhbtiq+ films kunt zien en er ook regelmatig voorpremières te zien zijn. Pathé viert van 31 juli tot en met 8 augustus de Pride Week met een speciaal filmprogramma met lhbtiq+ films. Met de Pride Week sluit Pathé aan op het jaarthema ‘TAKE PRIDE in Us’ van de Pride Amsterdam, waarin diversiteit wordt gevierd. De meeslepende films Tu Me Manques en Shiny Shrimps worden vertoond. Annefleur en Vera van de Lesbische Liga hebben de film All about E uitgekozen. Zij zullen in Pathé de Munt aanwezig zijn om deze live na te bespreken.

Verder wil ik voor augustus de volgende films tippen:

Supernova

thumbnail_SN-07814.jpeg

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in ‘Supernovasamen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Le Meilleur Reste à Venir

Le-meilleur-reste-venir_st_7_jpg_sd-low-1125x720.jpeg

Le Meilleur Reste à Venir is een grappige, tedere en ontroerende ode aan vriendschap en het leven. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn Arthur en César er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft.

Arthur en César zijn al hun hele leven beste vrienden, maar totaal verschillend. Arthur is een neurotische scheikundeleraar en César een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt. Ze laten alles achter om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk uit hun leven te halen nu het nog kan.

The Green Knight

dev-patel-as-sir-gawain-in-the-green-knight_h8kw.jpeg

Sir Gawain wordt door Koning Arthur op pad gestuurd om de confrontatie aan te gaan met ‘The Green Knight’, een monsterlijke, smaragdgroene ridder die al menig held op de knieën dwong.

Om dat te kunnen doen, moet hij verschillende obstakels overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen. Zo wordt het avontuur nog crucialer voor de jonge Gawain om zichzelf te bewijzen, de eer van zijn familie hoog te houden en zijn plaats tussen de andere ridders van de ronde tafel definitief te verdienen. Voor zijn opvolger van The Old Man & The Gun maakt David Lowery een hele ommekeer in genre en onderwerp. The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoud Engels ridderroman. De hoofdrol is weggelegd voor Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire), die opnieuw een bekend personage uit de klassieke literatuur speelt. Hij wordt bijgestaan door onder anderen Alicia Vikander, Joel Edgerton en Barry Keoghan.

Jungle Cruise

jungle-cruise-movie-trailer-dwayne-johnson-emily-blunt-go-on-a-ride.jpeg

Disney's Jungle Cruise, is een spannende rit over de Amazone met de komische kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lily Houghton.

Lily reist van Londen naar het Amazone-oerwoud en doet een beroep op de diensten van Frank om haar op La Quila, zijn gammele maar charmante boot, te vervoeren. Lily is vastberaden om een oeroude boom met helende krachten te vinden om de toekomst van de geneeskunde te veranderen. Samen op deze spannende zoektocht stuit het verrassende duo op eindeloze gevaren en bovennatuurlijke krachten, die zich verborgen houden in de misleidende schoonheid van het weelderige regenwoud. Maar terwijl de geheimen van de verloren boom zich openbaren, worden de risico’s voor Lily en Frank nog groter want hun lot, en dat van de mensheid, staat op het spel.

Vorige
Vorige

Verantwoorde burger

Volgende
Volgende

Meskina zet de nieuwe standaard voor Nederlandse rom-kom!