Een Gefragmenteerde Fusie: 'DEEP/END' op Oerol

Foto door Bart Grietens.

Tijdens Oerol zag ik de voorstelling 'DEEP/END', gepresenteerd door De Dansers en Club Gewalt. Deze samenwerking tussen dans en muziek leek veelbelovend, maar de uitvoering miste helaas de beoogde cohesie. Club Gewalt, bekend om hun muzikale prestaties en eigenzinnig spel, en De Dansers, die uitblinken in beweging en choreografie, stonden op zichzelf sterk, maar hun samenwerking kwam niet volledig tot zijn recht.

De stukken van Club Gewalt waren krachtig, met sterke zang en dynamische instrumentale ondersteuning. Tegelijkertijd brachten De Dansers indrukwekkende dansstukken die technisch briljant waren. Echter, de integratie van muziek en dans voelde geforceerd aan. In plaats van een vloeiende samensmelting van de disciplines, leken de twee elementen naast elkaar te bestaan zonder echt samen te vallen.

Het overkoepelende doel van de voorstelling bleef onduidelijk, wat resulteerde in een ervaring die vooral benadrukte wat elk gezelschap afzonderlijk te bieden had, maar niet de kracht van hun gezamenlijke creatie wist te tonen. Dit leidde tot een presentatie die enigszins gefragmenteerd overkwam, waarbij het potentieel van de samenwerking niet volledig werd benut.

Hoewel zowel De Dansers als Club Gewalt individueel overtuigend zijn, ontbrak het 'DEEP/END' aan de cohesie en integratie die je zou verwachten van een dergelijke kruisbestuiving van kunstvormen op Oerol.

Vorige
Vorige

Het Verloren Taalwonder: 'ZUAM' op Oerol Sleurt door de Eentonigheid

Volgende
Volgende

Frozen laat mijn keiharde musicalhart smelten.