Frozen laat mijn keiharde musicalhart smelten.

Alle foto’s zijn gemaakt door Johan Perrson.

Stap het majestueuze Circustheater binnen en laat je betoveren door de ijzige pracht van Frozen de Musical. Het is zover, echt waar, ik schrijf weer eens een totaal positieve recensie over een Nederlandse musical. De afgelopen tijd was ik tevreden, maar zoals ik nu het theater uit liep, dat is een lange tijd niet gebeurd.

Eerst even een recap! Voor wie niet bekend is met het verhaal: Frozen, gebaseerd op Hans Christian Andersens sprookje De Sneeuwkoningin, brak in 2013 wereldwijd door als animatiefilm. Jennifer Lee schreef het ontroerende verhaal over de koninklijke zussen Anna en Elsa, wier band wordt getest door Elsa’s magische krachten. De film, met memorabele nummers zoals het iconische ‘Let it go’, werd een fenomeen. In 2018 transformeerde de film tot een Broadwaymusical, waar het verhaal verder werd uitgewerkt en een scala aan nieuwe liedjes werd toegevoegd.

Het verhaal ontvouwt zich zodra het doek opgaat en neemt je mee naar het betoverende koninkrijk Arendelle, waar de band tussen de dappere zussen Elsa en Anna centraal staat. We beginnen met de jonge Anna en Elsa, waarbij vooral de jonge Anna echt straalt en de zaal binnen enkele momenten weet in te pakken.

Daarna groeien we langzaam mee met de zussen en echt, alles is magie! Je wordt meteen in het verhaal meegezogen en ik vergeet af en toe zelfs dat ik aan het werk ben. Er moet een verslag komen, maar ik zit gewoon te genieten!

Vanaf de eerste klanken van "Let It Go" vult de krachtige stem van Vajèn van den Bosch de zaal, terwijl Elsa haar innerlijke strijd en krachten tentoonspreidt. Haar vertolking van de gekwelde ijskoningin raakt diep, terwijl de levendige Anna met haar vastberadenheid het perfecte tegenwicht biedt en haar zus onvoorwaardelijk steunt in hun strijd tegen het duister.

De magie van de voorstelling wordt versterkt door de adembenemende kostuums en decors. Elk detail, van de fonkelende ijskristallen tot de warme kledij van de dorpsbewoners, draagt bij aan de betoverende sfeer van het verhaal. Het ijskasteel van Elsa en de besneeuwde bossen van Arendelle komen op spectaculaire wijze tot leven, wat de verbeelding van het publiek prikkelt en hen meeneemt op een visueel feest.

De muziek is een ander hoogtepunt van de voorstelling, met bekende nummers uit de geliefde film en nieuwe composities die naadloos in het verhaal passen. De choreografie is dynamisch en energiek, waardoor elke scène bruist van emotie en beweging.

Met een cast die elk personage met overtuiging en charme vertolkt, van de humoristische momenten van Olaf tot de diepgaande interacties tussen Elsa en Anna, biedt Frozen de Musical een onvergetelijke theaterervaring. Het laat je lachen, huilen en meeleven, en laat een magische indruk achter die lang na de laatste noot blijft hangen.

Na de laatste ovatie blijft de magie van Frozen de Musical nog lang nazinderen. Het is niet alleen een musical, maar een ervaring die je meevoert naar een wereld van liefde, vertrouwen en zelfontdekking. Voor iedereen die gelooft in de kracht van verhalen en de magie van live optredens, is dit een absolute must-see die je niet snel zult vergeten. Leuk voor jong en oud! Dit is nou musical hoe ik het graag zie.

Meer informatie? Die vind je bij Stage Entertainment!



Vorige
Vorige

Een Gefragmenteerde Fusie: 'DEEP/END' op Oerol

Volgende
Volgende

‘Hoe Ensemble, Ensemble 2 laat zien hoe verrot de Nederlandse Musical-cultuur is’