Intieme Verhalen en Muziek: S10’s 'Groeipijn' Op Oerol

Op Oerol 2024 maakte S10 haar debuut in de theaterwereld met haar allereerste theatershow, Groeipijn. Deze muzikale voorstelling biedt een inkijkje in haar zoektocht naar veiligheid en zelfontdekking, waarbij de zangeres haar unieke stem en persoonlijke verhalen inzet om het publiek te raken.

S10, één van de meest originele stemmen in de Nederlandse muziek, weet met haar zeggingskracht en authenticiteit te boeien. Groeipijn is een intieme verkenning van haar muzikale reis en persoonlijke ervaringen. Ze neemt je mee in het ontstaan van haar liedjes, waarbij ze vol hoop en eerlijkheid haar verhalen vertelt. Het is een openhartige voorstelling over een jong meisje dat veel heeft meegemaakt, maar ook de kracht heeft gevonden om op te krabbelen. De vraag is wanneer er ruimte is voor een nieuw verhaal – misschien als je oude pijn en ideeën hebt losgelaten en klaar bent om het heden te vieren.

Hoewel de inhoud en uitvoering van Groeipijn indringend en meeslepend zijn, rijst de vraag of dit werkelijk een theaterstuk is of eerder een concert dat in een theatercontext is geplaatst. De vorm van de voorstelling komt dicht in de buurt van een traditionele muziekoptreden, met S10 en haar band die vertrouwd repertoire en nieuwe muziek ten gehore brengen. Dit roept de vraag op of de theatrale elementen voldoende zijn om het als een authentieke theatervoorstelling te bestempelen.

Desondanks blijft S10 een plezier om naar te luisteren, vooral vanwege haar vaardigheid in het vertellen van verhalen. Haar verhalen over haar muziek, jeugd en zelfs haar band met Oerol voegen een persoonlijke laag toe aan de voorstelling. Het is duidelijk dat S10 haar publiek kan betrekken en raakt met haar oprechte en directe manier van vertellen.

Al met al is Groeipijn een waardevolle en aangrijpende ervaring die laat zien waarom S10 zo'n bijzondere artiest is. Ondanks de vraagtekens bij de theatrale vorm, biedt de voorstelling een sterke kijk op haar persoonlijke en muzikale ontwikkeling.

Vorige
Vorige

High-Rise: Orkater en KONVOOI's Dystopische Meesterwerk op Oerol 2024

Volgende
Volgende

Het Verloren Taalwonder: 'ZUAM' op Oerol Sleurt door de Eentonigheid