Waarom als journalist als laatste opstaan bij een staande ovatie?
Als journalist moet je als laatste opstaan tijdens een staande ovatie om objectief te blijven. Maar waarom is het als publiek belangrijk om onderscheid te maken tussen applaus en staande ovatie? Lees verder om erachter te komen.
Musea buiten de gebaande paden: verrassende collecties in Nederlandse steden buiten de randstad
Nederland heeft meer te bieden dan alleen de grote steden. Ontdek de culturele rijkdom van het land door de verborgen parels van musea buiten de randstad te bezoeken. Van modern realisme in Gorssel tot moderne kunst in Eindhoven, er is voor elk wat wils. Verrijkend en leuk voor het hele gezin, mis deze 6 bijzondere musea in Nederland niet.
Leer over de impact van de Tweede Wereldoorlog in Nederlandse musea
Bezoek de musea in Nederland om te leren over de Tweede Wereldoorlog en de verschrikkingen van de genocide. We mogen nooit vergeten wat er is gebeurd en moeten er alles aan doen om herhaling te voorkomen. Leer van de geschiedenis en betaal eerbetoon aan de miljoenen slachtoffers.
Van prei tot papegaai: Beth & Flo breken klassieke muziektradities in unieke voorstelling
Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. In 2020 kwam het duo, dat erom bekend staat de grenzen van het klassieke concert te verleggen, tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). En momenteel toeren ze nog door Nederland met hun voorstelling ‘Niet wat je denkt’ en daar hadden ze gelijk in. Het was niet wat ik dacht.
Geef je altijd een staande ovatie?
In de zevende aflevering van de podcast "Wat Kijk je Nou?" gaan Marco Dreijer en Matthijs Janssen in op de vraag wanneer je nou eigenlijk een staande ovatie moet geven. Dit is een interessante vraag, want het geven van een staande ovatie is een krachtig gebaar dat vaak wordt gebruikt om waardering of bewondering te tonen voor een optreden of een prestatie.
Les Miserables: een meesterwerk van muziek en drama op het podium.
Beleef het passionele verhaal van Les Miserables op een unieke manier, met een cast die je sprakeloos achterlaat. Laat je meeslepen door de krachtige stemmen en adembenemende decors van deze iconische musical. Lees onze recensie en ontdek waarom Les Miserables de geschiedenis van het theater heeft veranderd en waarom deze productie nog steeds een must-see is voor elke muziekliefhebber. Mis deze kans niet om de magie van Les Miserables te ervaren.
Benja Bruijning speelt een leven, maar weet mij niet helemaal te raken
Geluk en verdriet zijn soms nauw met elkaar verbonden, zo toont toneelschrijver Nick Payne met zijn ontroerende tekst A Life. In een persoonlijk stuk vertelt hij over twee ingrijpende gebeurtenissen die vlak na elkaar plaatsvonden: de geboorte van zijn kind en het heengaan van zijn vader.
De kunst van het toegeven aan onze driften: Christian laat het zien.
vDe voorstelling draait om het thema van menselijke driften en verlangens en onderzoekt hoe we deze accepteren of onderdrukken in onszelf. Een avond vol humor, energie en een tikkeltje hysterie, maar daar houden we van.